Èxit de participació en la bicifestació






La bicifestació convocada per Margalló-Ecologistes en Acció i Elx en Bici ha tingut una molt bona acollida amb aproximadament 200 participants que hem eixit de la plaça de les Ximeneres, avinguda de Novelda cap amunt i Mestre Melcior Botella fins passar el pont del Bimil·lenari, on hem oferit botelletes d'aigua fresca i meló als participants.

La bicifestació ha transcorregut sense cap incident, escoltats per la policia local i en un ambient festiu reivindicant una xarxa connectada de carrils bici a la ciutat d'Elx i en particular en l'avinguda de Novelda, on s'estan ampliant les voreres a 5 metres. Esta via connectaria la Via Parc i l'avinguda de les Corts Valencianes amb l'avinguda de la Llibertat garantint la seguretat dels usuaris de la bicicleta.

A continuació de la bicifestació, al voltant de 40 participants hem continuat pel carril bici de la Via Parc destacant els trams perillosos que ens trobem d'Elx a Alacant, sobretot la rotonda d'accés directe a l'autovia i la ronda Est, on resulta molt arriscat continuar amb la bici per a enllaçar amb la continuació del carril de la Via Parc, ja que en esta rotonda es talla el carril bici i els cotxes van a molt gran velocitat.

Quan hem arribat a la rotonda de Bacarot/Torrellano, hem esperat als companys de la plataforma Alacant en Bici, que feien el recorregut d'Alacant a la mateixa rotonda destacant també les deficiències que hi han trobat, i hem compartit experiències.

Esperem que amb esta acció les administracions, tant la local com l'autonòmica, se sensibilitzen i s'adonen que som molts els que demanem un espai segur i connectat per anar amb la bicicleta tant per la ciutat com per la Via Parc.

Comentaris

RotuCami ha dit…
HOla, enhorabuena por vuestro comienzo en las bicifestaciones y en la masa critica. Queria preguntaros como conseguir carros para niños, veo que en la fotos salen 2.
Un saludo

JAvi
Hola, disculpa que hayamos tardado en contestar. Bueno, la verdad es que no sabemos dónde se pueden conseguir. Tampoco estamos seguros de si están homologados para su uso normal por la calle en España. Estos carros eran de dos "bicifestantes" pero no tenemos modo de contactar con ellos. En la próxima masa crítica que se organice, si aparecen, les preguntaremos y volveremos a este hilo para contestar si tenemos noticias. Sentimos no poder ayudarte. Salut i pedal!