EL TRANSPORT PÚBLIC LA PAGA

La plataforma "Elx en Bici-Margalló" ens manifestem totalment en contra de l'augment del 6% (12% inicialment) en els preus de l'autobús urbà d'Elx perquè implica que la ciutadania que fa ús d'este mitjà de transport públic assumisca un preu superior al pactat per als preus públics (+4,2%), mentre es continua facilitant i premiant l'ús del cotxe particular. ¿És d'esta manera com volen fomentar el transport públic? ¿Per què hem de pagar el cost addicional precisament els que contribuïm a millorar la mobilitat i reduir la contaminació?

Sol·licitem que s'apliquen mesures alternatives i més justes com, per exemple, un augment de l'impost de circulació o de matriculació de tal forma que es cobrisca el cost addicional dels autobusos. Probablement els polítics consideren que no són mesures "populars", però sí que són més justes perquè precisament és el cotxe el mitjà de transport que provoca més problemes de convivència, de mobilitat o de salut.

D'altra banda, ¿per què l'Ajuntament d'Elx està gastant tants diners en estudiar la implantació del tramvia? Que se sàpiga, l'únic col·lectiu que demana el tramvia era el PP en el seu últim programa electoral, sense tindre en compte la brutal inversió que suposa l'estudi, el projecte, les infrastructures, la instal·lació, el funcionament o l'adequació i l'agressió a l'espai de la ciutat, un espai que, en la major part dels casos, hui en dia és del vianant (ja que l'espai del cotxe és "intocable")... O ¿per què s'està estudiant l'edificació d'un mirador del palmerar innecessari i faraònic amb un cost inassumible en la suposada "crisi econòmica" actual? ¿És així com pretenen ajustar-se el cinturó?

Seria més lògic i just invertir eixos diners en mantenir i millorar l'actual sistema d'autobusos d'Elx, que és l'enveja de ciutats tan importants i pròximes com Alacant o Múrcia. El nostre sistema d'autobusos no està desbordat en absolut, la ciutadania no demana tramvia ni els turistes demanen un altre mirador del palmerar (ja tenim el de la basílica i n'hi ha un altre tancat al Pont del Bimil·lenari), el cotxe és el principal problema de mobilitat d'Elx i els que utilitzem l'autobús contribuïm a millorar la mobilitat i reduir la contaminació. Exigim la rectificació del preu de l'autobús per al 2009 segons l'acord general de preus públics.

Comentaris