EXCURSIÓ AMB BICICLETA PEL DIA DE LES VIES VERDES


+ JORNADA REIVINDICATIVA "BICIS AL TREN"

El pròxim diumenge 10 de maig, Elx en Bici i Alacant en Bici farem de forma conjunta una excursió per la Via Verda del Maigmó. Eixirem d'Elx en tren per anar a Sant Vicent del Raspeig passant per Alacant, on s'unirà més gent.

A Sant Vicent començarem el recorregut en bicicleta. Començarem per un tram de carril bici, després un tram de carretera secundària (poc transitada) i finalment per camins entre camps d'ametlers fins arribar al començament de la Via Verda del Maigmó. Això serà aproximadament 1 hora 30 minuts. I a partir d'ahí començarem la Via Verda del Maigmó fins passat el poble d'Agost (fins que es decidisca, sobre la marxa i sense pressions).

Després de dinar tornarem al Baixador d'Agost, amb la intenció de pujar al Tren Regional que torna de València. Hem sol·licitat a RENFE que pare a Agost i podran pujar al tren 10 afortunats. La resta baixarem pedalejant fins a Sant Vicent. L'hora de pas del tren serà a les 18:00,;els més cansats o xiquets i xiquetes tindran prioritat.

La PROTESTA i RECLAMACIONS les farem EN TORNAR a l'estació d'Elx.

Com que coneixem la política cínica de RENFE en el tema de la bici als trens, es llegirà un comunicat al respecte, es posaran reclamacions a l'estació de RENFE i s'enviarà als mitjans de comunicació, perquè tinga més repercussió.

Aquesta acció “Bicis al tren”, promoguda per la coordinadora “ConBici” a la qual pertany Elx en Bici, vol denunciar en “el dia de les vies verdes” la falta d’accessibilitat que els usuaris de la bicicleta a l’Estat Espanyol tenim a l’hora d’accedir al ferrocarril. Que la combinació Bici + tren funciona en la major part dels països avançats d’Europa de manera satisfactòria. Aquest fet és positiu per a la societat perquè és una fórmula que augmenta el nombre d’usuaris del ferrocarril i alhora els resta al transport per carretera i especialment a l’automòbil particular. D’aquesta manera es contribueix a un major equilibri dels mitjans de transport i un estalvi important d’emissions de CO2.


Es recomana portar:

- llums en la bici, ja que els llums dels túnels no solen funcionar

- cambra de recanvi

- aigua, esmorzar i dinar

- protector solar

- ganes de pedalejar i bon humor

RESUMINT:

Eixida: 9:45h des de Renfe Elx-Parc (2 minuts abans per a qui vulga pujar a Renfe Elx-Carrús)

Tornada: des d'Agost en RENFE 18:00 (unes 10 persones), la resta fins a Sant Vicent pedalejant i després tren Sant Vicent-Alacant-Elx

Inscripcions: elxenbici@gmail.com

Organitzen: Elx en Bici i Alacant en Bici

Animeu-vos, ens veiem sobre les bicis!

Comentaris