FGC obté el premi a la mobilitat sostenible

CONBICI, Coordinadora Ibérica en Defensa de la Bicicleta, ha decidit atorgar el “VII PREMI A LA MOBILITAT SOSTENIBLE” a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), per la seua labor a favor de la intermodalitat del ferrocarril i la bicicleta.

Aquest premi té per objecte expressar el reconeixement de la Coordinadora CONBICI a la labor més destacada de persones o organitzacions que s'hagen distingit en la promoció i/o defensa de la mobilitat sostenible.

Encara té més importància enguany en què la Coordinadora ConBici ha llançat la campanya “Bicis al tren”, que intenta conscienciar sobre els beneficis socials, ambientals i de mobilitat de la combinació entre aquests mitjans de transport i fomentar les mesures per a facilitar la intermodalitat.

El Sr. Paco Balague, Director de Comunicació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya rebé el dia 9 de juny a Barcelona el diploma acreditatiu i una insígnia de plata amb el logotip de CONBICI, de mans de Marcos A. García, membre del secretariat de ConBici i promotor d'aquesta candidatura en nom d'Amics de la Bici.

Durant els últims anys la política de FGC per a afavorir la intermodalitat amb la bicicleta s'ha reflectit sobretot en tres aspectes:

-L'habilitació d'espais per a bicicletes a tots els trens.

Tots els trens FGC estan adaptats per al transport de bicicletes, bé amb un espai compartit, bé amb ganxos específics.

-La instal·lació d'aparcaments de bicicletes a la majoria d'estacione, preferentment en un espai interior cobert i degudament senyalitzat.

Segons les últimes estadístiques de FGC, 70 de les 75 estacions de la xarxa FGC compten amb aparcament de bicicletes, més del 90%.

-La publicació d'informació específica per als usuaris informant de les possibilitats de viatjar amb bici en FGC.

El resultat són trens on conviuen de forma natural les persones amb les bicicletes, un exemple de bones pràctiques en la combinació entre transport públic i bicicleta.

Marcos A. García
:::::::::::::::::::::::::::::::
Amics de la Bici (Barcelona)
www.amicsdelabici.org
+ 25 anys en moviment

Comentaris