V Marxa en Bici al Riu Xícamo (Favanella-Abanilla, Múrcia)


Elx en Bici ens apuntem a la proposta biciclista que ens arriba de la Colla ecologista-cultural "el Campanà" de Crevillent. Podeu anar directament en bici (uns 10 km) i teniu l'opció d'anar amb el tren de les 7:32 d'Elx Parc a Crevillent.

Aquí teniu la informació:

Dissabte 20 de juny

V Marxa en Bici al Riu Xícamo (Favanella-Abanilla, Múrcia)

Eixida a les 8:00 des de l'estàtua del Fontenay (Crevillent)

Tornada per l'espraeta.


Hi haurà cotxe d'avituallament per als biciclistes i tot aquell que ho desitge podrà anar-hi en cotxe fins allí (eixida en cotxe sobre les 10, poseu-vos en contacte amb nosaltres per a confirmar-ho segur: collaelcampana@gmail.com). Porteu-vos el dinar. L'esmorzar el paga la Colla.

Aquest diumenge farem la nostra tradicional marxa en bicicleta fins al riu Xícamo, en la localitat murciana de Favanella (Abanilla), que enguany compleix la cinquena edició i que, per tant, es converteix en tot un clàssic entre les nostres activitats

Es tracta d'una marxa per camins secundaris (passant pels dos Fondons) fins arribar al naixement del Riu Xícamo, a uns 35 quilòmetres de Crevillent, prop al cim de l'Agudo per la seua part posterior.

Una volta allí, esmorzarem i deixarem aparcades les bicicletes per a fer una marxa a peu seguint el recorregut del riu, d'uns dos quilòmetres de llargària, on la senda discorre per l'oasi que ens ofereix el Xícamo, amb frondosa vegetació, palmeres i canyissals, penyassegats, zones amples, aiguamolls naturals i sèquies que abastien un petit molí del segle XVIII.

A més, en el riu s'està fent un projecte d'integració d'un peix endèmic de la nostra terra: el Fartet, que es troba en perill d'extinció.

En fi, un dia per a passar amb els amics i gaudir d'aquest bell paisatge. Un dia en la naturalesa on poder socialitzar-nos i banyar-nos en les aigües del riu Xícamo, el nostre riuet particular. Us esperem!

-------------------------------
Colla Ecologista-Cultural "El Campanà"

c. Llorens, 82 03330 Crevillent

662 18 85 95 (vesprades)

collaelcampana@gmail.com
http://elcampana.bloc.cat/

Comentaris