Setmana Europea de la Mobilitat 2009 a Elx

Elx en Bici-Margalló hem participat hui en la presentació a la premsa de la Setmana Europea de la Mobilitat a Elx, que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre. Durant esta setmana, Margalló-Elx en Bici i l'Ajuntament d'Elx, amb la col·laboració d'altres col·lectius com són l'Associació de Comerciants d'Elx, la Federació d'Associacions de Veïns "Dama d'Elx", Educare Social i el Casal Jaume I d'Elx, pretenem conscienciar la població sobre el model insostenible de mobilitat urbana que practiquem en el dia a dia i les alternatives que tenim a l'abast.

En una roda de premsa que ha tingut lloc a la sala de premsa de l'Ajuntament, hem presentat la programació de la Setmana Europea de la Mobilitat i hem animat a tota la ciutadania a participar en els diferents actes que tindran lloc del 16 al 22 de setembre. Podeu baixar-vos el tríptic de la programació aquí.

La programació és aquesta:

DIVENDRES 11:
20:00 – Llotja Medieval de l'Ajuntament (Plaça de Baix)
Inauguració de l'exposició d'Antoni Miró.

DIMECRES 16:
08:00 – Ajuntament d'Elx - Plaça de Baix
Col·locació de pancarta publicitària de la “SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT”.

20:00 - Casal Jaume I d'Elx
Inauguració de l'exposició d'Ecologistes en Acció "Transport i Medi Ambient".

DIJOUS 17:
20:00 – Centre de Congressos Ciutat d’Elx.
II Taula redona “LA BICI A LA CIUTAT D'ELX”, amb la participació de l'expert en mobilitat sostenible i professor de la Universitat Politècnica de València Vicent Torres, el regidor Antonio Amorós, el tècnic Jesús Moreno, l'associació Educare i la plataforma Elx en Bici del col·lectiu MARGALLÓ-ECOLOGISTES EN ACCIÓ.

DIVENDRES 18:
20:30 – Cines ODÈON
Passe de la pel·lícula “LA BICICLETA”, de Sigfrid Monleón.

DISSABTE 19:
19:00 – Centre de Congressos Ciutat d’Elx.
Taller de mecànica bàsica de la bicicleta, a càrrec de Ciclos Jógar.

DIUMENGE 20:
10:00 Plaça de Baix
Ruta turística en bici per la ciutat d'Elx programada per la plataforma Elx en Bici del col·lectiu MARGALLÓ-ECOLOGISTES EN ACCIÓ, amb la col·laboració de l'a Federació d'Assoc. de Veïns "Dama d'Elx".

DIMARTS 22 (DIA SENSE COTXE):
18:00 Centre de Congressos Ciutat d’Elx.
Passe del documental “LÍNEAS DISCONTINUAS” i presentació del llibre de la campanya AMB BICI A L'INSTITUT, a càrrec de la plataforma Elx en Bici del col·lectiu MARGALLÓ-ECOLOGISTES EN ACCIÓ i l’associació Educare.

19:30 – Centre de Congressos Ciutat d’Elx.
Taller de mesuratge de la contaminació acústica.


Comentaris

Anònim ha dit…
Una pena que no pueda asistir, me gustaría exponer varios temas en la tabla redonda. Por ejemplo, mejoras en la seguridad para los ciclistas en sus bicis. La indefension cuando te birlan la bici es total y quizas la puesta en marcha de un censo de bicis que haga mas dificil su venta en mercados de segunda mano. Ánimo con la lucha por el ciclista.
Gracias por tu aportación. Trataremos de introducir estos temas en el debate. Salut i pedal!