Per un carril bici al voltant de l'antic pàrquing de la Filadora

Margalló-Ecologistes en Acció i la seua comissió de mobilitat sostenible "Elx en Bici" sol·liciten carril bici juntament amb l'ampliació de voreres prevista al voltant de l'antic pàrquing de la Filadora.

En el dia de hui, Margalló-Ecologistes en Acció-Elx en Bici coneix gràcies a la premsa els plans d'ampliació de voreres al voltant de l'antic pàrquing de la Filadora després d'haver-ne enderrocat els murs. En la mateixa notícia s'anuncia l'ampliació de les voreres corresponents, reivindicació històrica tant d'aquest grup ecologista com d'altres col·lectius veïnals.

Aquesta zona és un punt molt perillós per als vianants en hora d'entrada i eixida escolar, ja que les voreres són totalment ocupades pels cotxes dels pares i mares que transporten els seus fills, sense tindre en compte que aquells que apropen o repleguen els seus fills a peu es veuen obligats a baixar a la calçada amb xiquets (fins i tot amb carrets de bebé) a causa de l'ocupació massiva de la vorera per part dels cotxes, amb el perill que això suposa. Aquest fet ha estat denunciat a la policia sense cap efecte fins al dia de hui.

Amb tot això, celebrem la decisió de l'ajuntament d'ampliar les voreres, que esperem vagen acompanyades dels elements necessaris per a evitar l'ocupació de voreres per part de vehicles, i sol·licitem, juntament amb aquesta actuació, l'habilitació de carril bici exclusiu a nivell de la calçada en una zona freqüentada per turistes, usuaris de bici particular i usuaris de BiciElx que veuen com en una zona cèntrica i turística, no poden traslladar-se amb seguretat. Això permetria també millorar els accessos ciclistes per incentivar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport escolar i per millorar l'accés a la ruta del Palmerar, potenciant així el turisme en bici

Comentaris