Continuïtat del carril bici per la Vereda de les Cendres

Elx en Bici-Margalló-Ecologistes en Acció d'Elx felicitem l'actuació duta a terme des de la Diputació d'Alacant en el tram de la Vereda de les Cendres (carretera CV-851) des de la rotonda amb la carretera de Santa Pola (CV-865) fins a la pedania dels Bassars del terme d'Elx.

En la renovació del ferm d'aquesta carretera s'ha inclòs un carril bici/de vianants amb separació mitjançant senyalització i balises que, efectivament, presenta seguretat per l'usuari de la bicicleta i el vianant, resultant molt útil per als veïns, així com per cicloturistes que passen per la zona, una zona d'alt valor ambiental i paisatgístic, per trobar-se en l'entorn del Paratge Natural del Clot de Galvany i la seua proximitat a les Salines de Santa Pola.

Precisament, al fil de l'aspecte ambiental, des d'Elx en Bici-Margalló-Ecologistes en Acció, s'ha plantejat a la Diputació d'Alacant mitjançant escrit presentat en registre divendres passat i dirigit a Presidència la possibilitat de donar continuïtat a aquesta actuació en altres trams de la mateixa carretera, tant en direcció a l'Altet, com en direcció al Parc Natural del Fondo d'Elx-Crevillent passant pels voltants del Parc Natural de les Salines de Santa Pola.

La Vereda de les Cendres es pot considerar una circumval·lació del sud del Camp d'Elx, que amb aquesta actuació podria comunicar per carril-bici diverses pedanies entre si, i alhora, presenta uns valors ambientals/paisatgístics únics que, gràcies a un carril-bici segur podrien acostar-se a usuaris de la bici i caminants, ja siguen turistes o no. Això fomentaria el transport sostenible i ajudaria al desenvolupament d'una economia sostenible per al Camp d'Elx.

Així mateix, hi ha grans nuclis de població en pedanies com Matola, la Foia o la Baia, que si comptaren amb un carril-bici segur que connectara les pedanies amb el nucli urbà de la ciutat d'Elx i amb la Vereda de les Cendres, veurien impulsat l'ús de la bicicleta per als seus desplaçaments entre la ciutat i les pedanies.

De fet, en l'actualitat ja hi ha un considerable moviment amb bicicleta per les carreteres de Matola, de la Foia i de la Baia. Com que la Diputació d'Alacant és també responsable d'aquestes carreteres, en el mateix escrit s'insta la Diputació d'Alacant a que estudie la possibilitat d'habilitar carril-bici segur en aquestes carreteres també.

Comentaris